Хасково

Хасковски фотограф с две престижни отличия

ФотографХасковският фотограф Георги Колев получи две престижни отличия на Втория международен фото салон „Старт фото София 2016“.

ФотографКонкурсът се проведе под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) и Фотографската Академия България „Янка Кюркчиева“. Това е единственият фотосалон с раздел „Спорт“, а сред творбите има уникални свидетелства за успехите на българския спорт.

Изложбата на допуснатите снимки е подредена в галерията на Художествената академия на ул. „Шипка“ 1 в столицата. В раздел черно–бяла, монохромна фотография, Георги Колев бе отличен с бронзов медал на FIAP. Уловеният миг от прочутите Фотографмазни борби в Одрин пък му донесе златен медал от Фотографска Академия България „Янка Кюркчиева“ и почетен плакет от члена на МОК Ненад Лалович.

Снимките за участие в международния фото салон бяха селектирани от фотограф художника Янко Найденов, отбеляза Георги Колев, който сподели радостта си от наградите в присъствието на цялото си семейство.

На церемонията по откриването на изложбата и награждаването се събраха много именити  спортисти-шампиони и медалисти от близкото минало: Боян Радев, Александър Томов, Петър Киров, Нораир Нурикян, Светла Оцетова.

Ректорът на НСА и вицепрезидент на БОК проф. Пенчо Гешев отправи топли думи към организаторите, сред които е и известният в цяла Европа спортен фотожурналист Бончук Андонов.

Фотограф   Фотограф

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button