Хасково

С парите от отсечените тополи ще залесяват в Хасково

Общинският съвет даде съгласие за продажбата на 99 кубически метра дървесина, добити от санитарната сеч на тополите покрай реката в Хасково.

Както Haskovo.info писа, началната тръжна цена е 6 541 лв. Съветниците обаче приеха тези пари да се използват целево за закупуването, залесяването и отглеждането на нови дървесни видове в Хасково.

Общинският съвет отхвърли предложено изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за финансово подпомагане на детско-юношеските спортни клубове в общината. Постоянните комисии по спорт и законност не подкрепиха проекта за решение, като Иван Минев заяви, че предложенията са допустими, но доста от текстовете трябва да бъдат прецизирани.

Съветниците дадоха съгласие общината да кандидатства за финансиране пред министерството на културата за ремонт на художествената галерия „Атанас Шаренков“. Haskovo.info припомня, че през февруари от общината обявиха обществена поръчка за проектиране и авторски надзор за основен ремонт с консервация на галерията. Има подадена една оферта. Работата ще обхване сградите, като е включено и благоустрояване на дворното пространство. Разгърнатата застроена площ е 405 квадратни метра.

Един коментар

  1. Тополите край реката са крехки и добре бяха отрязани, но чинарите на стадион Младост защо ги обезглавихте?! М?
    Заради пари ли пак?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button