Регион

Прокуратурата протестира оправдателните присъди за заловени с близо 700 кг. хероин

Хасковската окръжна прокуратура протестира оправдателните присъди за двамата ирански шофьори, заловени с близо 700 кг. хероин за почти 62 млн. лв. на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха за Haskovo.info от Апелативен съд – Пловдив.

Двамата бяха задържани през 2018 г., след като в камионите им беше намерено рекордното количество дрога. През миналата година обаче Хасковският окръжен съд призна за невинни Вахид Хашеми на 34 г. и 48-годишния Мохамадали Пур. Почти равното количество дрога беше открито в товарните им автомобили в два последователни дни – 27 и 28 септември 2018 г. Съдът прие, че по делото не са предоставени доказателства, че шофьорите са знаели за дрогата в камионите.

Haskovo.info припомня, че наркотикът беше скрит между плоскости от гипсокартон. Рентгенът не успя да засече дрогата, но последва физическа проверка по метода „анализ на риска“. Хероинът е пътувала от Иран за Австрия. От завода в Иран са тръгнали 3 тира със строителни материали. Третият, в който не е открита дрога е шофиран от брат на единия от задържаните, а третият брат е товарил в завода. Още от самото начало задържани твърдяха, че не са знаели, че пренасят хероин, защото са получили камионите натоварени и пломбирани.

За понеделник е насрочено дело в апелативния съд по протеста на хасковската прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button