Регион

След две заповеди за ден протестът на ТЕЦ-а беше отменен, готвят нов

След като тази сутрин стотици работници тръгнаха да изразят недоволството си в столицата, в ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград е поучено съобщение от РИОСВ – Хасково, че ще им бъде разрешено временно да заработят с намален капацитет.

Това е станало причина за отмяна на протестните действия. По-късно обаче отново е разпоредено спирането на работата на ТЕЦ-а.

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов заяви на брифинг в столицата, че от РИОСВ – Хасково е издадена заповед предприятието да не отваря и да остане в сила действието на принудителната административна мярка. Haskovo.info припомни, че ТЕЦ-ът беше затворен на 21 април заради обгазяването на Димитровград със серен диоксид и за неизпълнение на издадени предписания.

Юрисконсултът на централата Юлиян Семерджиев заяви пред Haskovo.info, че се е получила заповед за преминаване на предприятието в частичен работен режим. Той допълни, че ако в крайна сметка на централата не бъде позволено да работи ще бъдат организирани нови протести. Припомняме, че на 9 май работници от ТЕЦ-а затвориха пътя за Стара Загора.

Работници от ТЕЦ-а в Димитровград блокираха пътя за Стара Загора

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button