Хасково

Предоставят топъл обяд на 500 нуждаещи се в Хасково

500 нуждаещи се ще получат топъл обяд в община Хасково.

Подаването на заявленията в касовия салон на кметството започва от 30 май и ще продължи до 7 юни. Хората ще бъдат одобрявани от социалните до запълването на бройката от потребители по европроекта, който е с продължителност до 31 юли.

Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са:

  • Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.
  • Лица, на които е предоставена временна закрила във връзка с масово навлизане на разселени лица от Украйна.
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button