Любопитно

Ученици от Ивайловград и Димитровград с награди от престижен конкурс

11-класничките Росимира Георгиева и Христиана Петрова от СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград заслужиха специалната награда на Държавна агенция „Архиви“ в Националния ученически конкурс „Моите родови корени от Македония и Одринска Тракия“.

Конкурс на тази тема се провежда за пръв път. Той бе организиран от Българското сдружение на родовете от Македония със съдействието на Министерството на образованието и науката и в партньорство с Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

НаградиСпециалната награда на журито спечели Мирослав Попов, 10-класник в ивайловградското училище. Във възрастовата група от V до VІІІ клас първа награда получи Александър Христозов от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

В конкурса взеха участие ученици от всички краища на България. Представените работи се отличават със задълбоченост, ангажираност и дълбока личностна позиция. Те обогатяват националната памет за приноса на българите от Македония и Одринско за развитието и просперитета на България чрез личния пример на предците и потомците, смята журито. „Млади хора, вие наистина сте победители. Благодаря ви, че участвахте в този престижен конкурс“, каза на церемонията по награждаването доц. Мира Маркова, декан на Историческия факултет.

В миналото са нашите корени и без тях нямаме живителните сокове, за да продължим напред и да се развиваме, подчерта Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button