Хасково

Инициативата „Бебешка кутия“ стигна и до Хасково

Неправителствената организация Карин дом със седалище Варна подготви и раздаде безплатно комплекти за новородени с цел подкрепа на младите родители в първите и най-отговорни месеци за детското развитие.

Тези подаръци достигнаха до Хасково и подпомогнаха млади семейства, намиращи се в риск от социална изолация и бедност. Всяка кутия BabyBox съдържа бебешки дрешки, одеяло, мека играчка, комплект козметика за тази възраст, памперси и други неща от първа необходимост.

Инициативата „Бебешка кутия“ е вдъхновен от финландския модел, където всяко семейство на новородено получава най-важните неща за първите месеци. Тя се осъществи със съдействието на швейцарската фондация Кахане.

Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994 г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996 г. Карин дом стартира работата си като Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button