Хасково

Разрушават къщата с рухналата стена в Хасково

Започна разрушаването на къщата на хасковската улица „Байкал“, чиято стена рухна в края на март.

Читатели на Haskovo.infо сигнализираха, че днес по обяд е пристигнала техника за събарянето на опасната сграда. Следобед багер вече беше започнал да разрушава сградата, като строителните отпадъци се изнасяха с камиони.

КъщаHaskovo.info припомня, че сградата пропадна вечерта на 26 март, когато семейството на Росен Русев се готвело да вечеря. До нея се извършваше изкоп за нова 4-етажна кооперация. При инцидента нямаше пострадали хора.

Първоначално строители коментираха, че причина за аварията са подпочвени води, което беше отхвърлено от проверяващата Техническа експертна комисия на РДНСК. Според специалистите некачествено изпълнение на изкопа и неговото укрепване е довело до срутването на част от къщата.

Семейството на Русев се изнесе при роднини. Възложителят на новото строителство Юсеин Юсеин изрази готовност да компенсира пострадалото семейство с ново жилище.

Междувременно от РДНСК спряха строителството на кооперацията до разчистването на опасната къща.

Хасковлии оцеляха по чудо след рухването на част от къща

Започва проверка за полусрутилата се къща в Хасково, тя продължава да пада

РДНСК: Грешка при изкопа е довела до срутването на къщата в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button