Хасково

Демонстрираха виртуалната класна стая в УНСС – Хасково

Настоящите и бъдещите студенти в Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково се запознаха днес с новите технологии, въведени в учебното заведение.

В рамките на информационния ден беше разяснено ползването на електронната система за дистанционно обучение, както и работата с университетския имейл. Той дава възможност на студентите за лесна и бърза комуникация, както с учебен отдел, така и с преподавателите.

Бъдещите студенти получиха повече информация от директора на центъра проф. Надя Миронова за процеса на обучение – за присъствените и онлайн занятия.

Демонстрирана беше и системата на работа на виртуалната класна стая. В Центъра за дистанционно обучение в Хасково се намира една от петте зали на УНСС, оборудвани с 360-градусова 3D цветна холограма, която може да се гледа от всеки ъгъл. Тази нова система дава още повече възможности за студентите от дистанционно обучение, които имат възможност чрез нея да присъстват на лекциите на живо и онлайн.

Именно възможностите за учене и комуникация с преподавателите и останалите студенти във виртуалното пространство е една от водещите причини през последните години на екстремни ситуации, дистанционното обучение да е предпочитана форма за развитие и на младите и на хората, които вече се реализират професионално.

За втора поредна година в ЦДО на УНСС в Хасково отчитат над 40% повишение на желаещите за прием. Поради големия интерес е удължен до края на септември и срокът на прием за магистри в специалностите „Счетоводство и контрол“ и „Бизнес администрация“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button