Външни публикации

От каква екипировка се нуждаем, за да играем тенис на маса?

За играта на тенис на маса

Като цяло тенисът на маса е от спортовете, които са достъпни за всички. Разбира се има задължително оборудване на играчите, без което играта е невъзможна. Такива атрибути са ракета, топка и спортен екип. Без всичко останало можем да минем , особено в началото на спортната си кариера. Това прави спортът достъпен и може да стане особено популярен за масово практикуване дори на открито. Никъде не е казано, че трябва да започнете да тренирате тенис на маса с ракетата на някой световен шампион. Дори по-скоро това не е добра идея. Можете да започнете с по-скромна екипировка, която е на съвсем достъпна цена. Веднъж, когато развиете свой стил и философия за игра можете да инвестирате и в по-скъпа екипировка. 

Каква е задължителната екипировка за тенис на маса?

хилки

Като начало, ако тепърва прохождаме в тениса на маса е добре да изберем ракета, която да е универсална. Тоест такава, която да не предлага точно определен стил на игра- атака или защита. Такава специална ракета можем да си направим по- късно, когато вече сме ориентирани какъв е нашият стил, към който искаме да се придържаме като състезатели. Универсална ракета за начинаещи любители предлагат всички специализирани магазини за тенис пособия, като единствено с което трябва да се съобразим е цената. Отлични ракети за начинаещи предлагат марките DHS, GEWO, VICTAS, YASAKA. Когато  избираме ракета за пръв път е добре да се съобразим с това дали не е прекалено тежка за нас и дали дръжката ни е удобна. 

топки

Старателният подбор на топка за игра е от съществено значение , особено ако искаме да постигнем високо спортно майсторство. Както всеки друг продукт и при топките за тенис на маса качеството е различно. То се определя от броя звезди изобразени над фирмения печат на топката. Качеството на топката се определя горе-долу както при хотелите ☺. Колкото повече звезди има- толкова по- високо е качеството. Най- често срещани са топките с една, две и три звезди. 

маса за тенис

Масата за тенис на маса е третия важен компонент освен хилката и топката. Тенис масите могат да бъдат най-различни : професионални или аматьорски, такива за външна употреба или такива за вътрешна. Важно е да знаете, че на различните маси топката отскача по различен начин и въртенето и се проявява по различен начин след отскока от масата. Най-качествен и консистентен отскок имат професионалните тенис маси. Тези маси са най-често с знак на МФТМ (ITTF) и имам дебелина на плота минимум 25мм.

обувки за тенис на маса

Друг важен аксесоар за начинаещият тенисист са спортните обувки. Те са може би най- важната част от облеклото на състезателя, тъй като  дават гаранция за неговото удобство, възможността му да се придвижва бързо,  сигурно и стабилно по игралното поле без да се притеснява от подхлъзване или някакво друго неприятно изживяване. Спортните обувки за тенис на маса са много и различни видове и марки. Те трябва да бъдат леки, удобни и стабилни. Най- важното при тях е вида на подметката. Материалът от който е изработена при тенис обувките е такъв , че състезателят да не се пързаля и да има възможно най-голямо сцепление с настилката на игралното поле. Друго важно нещо разбира се е удобството, материала от който са изработени обувките и красивия дизайн. 

тениски за тенис на маса

Тениса на маса е джентълменски спорт , който има своите писани и неписани правила. Когато влезете в спортната зала за тенис на маса и сте облечени в спортен екип за тенис на маса, Вие демонстрирате едно по-задълбочено отношение към спорта тенис на маса. Самият спортен екип валидира Вашето присъствие и отношение към тениса на маса. Ако държим на представителния си външен вид като състезатели, добре е да подберем спортния си екип, така че да съответства на мястото, което бихме желали да заемаме в тенис общността. Разбира се най- важната и съществена част от екипа на състезателя, това е тениската.

Back to top button