Избори 2022 - Предизборни публикации

Деян Иванов: Стабилно правителство на ГЕРБ може да реши кризите!

 

Деян Иванов е Магистър електроинженер от ВТУ „Тодор Каблешков“. Главен експерт в Парламентарната комисия по енергетика. Член на УС на ФЕЕВИ – Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, 2017 – 2018 е председател на СД на БНЕБ – ЕАД.

Работата на Деян го свързва тясно със сектор енергетика, където е ценен като експерт с познания и опит. Макар и относително млад той успява да спечели уважението в бранша. Деян Иванов е едно от лицата в експертната карта на ГЕРБ, който активно участва в изготвянето на експертизи, когато става въпрос за енергетика. Отдаден на работата, той намира смисъла в отзвука, който има за хората дейността му, тъй като всяко едно домакинство в страната реагира на решенията в сектора.

Застава напълно зад предложението, че енергийната и ценова криза трябва да се реши чрез държавна намеса при пазара на горива, дългосрочната доставка на природен газ и удължаване на компенсациите чрез запазване механизма за небитовите потребители – общини, болници, училища, детски градини, социални домове, пенсионерски клубове, читалища, църкви, фабрики, цехове и други. Всички тези решения и мерки в енергетиката имат за цел да обърнат кривата на инфлацията надолу, да спрат обедняването и да рефлектират върху покачването на доходите.

Категоричен е, че Националната програма за енергийната ефективност за жилищните сгради трябва да бъде възобновена незабавно, при условията, при които това да става със 100% безвъзмездно финансиране, каквото е заложено в програмата на ГЕРБ. Като експерт е наясно, че в един жилищен блок почти винаги има по две три домакинства, които не могат да си позволят суми за самоучастие и за това е убеден, че е справедливо програмата за саниране да се прилага в първоначалния й замисъл. Оценява ефекта от сведените до 50% икономии на енергия върху домакинствата в резултат на санирането и е сигурен, че това е най-доброто решение с дългосрочни ползи за хората.

Деян Иванов е с номер 24 в бюлетината за ГЕРБ-СДС и преференция 103.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button