Любопитно

Есил Дюран откри конкурса „България танцува“ в Димитровград

Есил Дюран изпълни песента „Аз те мисля, Родино!“ на официалното откриване на 16-то издание на Националния конкурс „България танцува“ в спортна зала „Младост“ в Димитровград.

Хореографът на ОЦТИ „Галаксико“ и баща на конкурса Тихомир Митев каза при представянето на певицата, че с нея имат близо 50-годишно приятелство. Есил Дюран пък заяви за Митев, че това е най-добрият й приятел, с когото са израснали заедно. Всички участници бяха приветствани от заместник-кмета Яшо Минков.

БалетСред носителите на националните стипендии по програмата на министерството на културата за закрила и стимулиране на деца с изявени дарби са Антоана Стефанова и Джорджия Рая Влахова от „Галаксико“.

Конкурсът започна вчера и продължава до неделя, когато ще е голямото награждаване. В събитието участват над 1 200 танцьори от страната.

Те се оценяват от жури в състав: председател проф. Хикмет Мехмедов, Небойша Славкович – зам.-председател на сръбската танцова федерация и международен съдия към Световната танцова организация, Марта Петкова – главен художествен ръководител на Софийската опера, Никола Хаджитанев – премиер-солист на Софийска опера и балет, прима-балерината на софийска опера и балет Дарина Бедева и Весела Василева – преподавател по класически балет в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button