Избори 2023 – Предизборни публикации

Ицо Хазарта в Хасково: С нормално отношение между хората е по-лесно да постигнеш нещо

Христо Петров и кандидатите за народни представители на ППДБ се срещнаха с хасковлии

„С едно нормално отношение между хората и с нормалния начин на общуване е по-лесно да постигнеш нещо“, коментира при вчерашното си посещение в Хасково Христо Петров – Ицо Хазарта. Той се срещна с хасковлии и подкрепи листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Според него нормалният разговор е гаранция да чуем добрите идеи, които имаме. Трябва да говорим нормално дори с хора, които не са на нашето мнение. „Защото аз и вие имаме 1000 неща, по които да се различаваме и две, по които да сме еднакви. Правилният подход е да свържем тези две неща, защото сме стигнали до ниво до което ние не можем да проведем нормален разговор, когато видим, че имаме различна гледна точка за нещо“, казва популярният изпълнител, който трупа опит и в политиката.

Петров наблюдава, че внасянето на разделение се подклажда съзнателно от някои политици. „Добре е да си дадем сметка, че в един момент, ако стане някоя беля в нашата страна, ние буквално ще изчезнем с такова поведение един към друг. Затова понякога е по-добре да сме по-снизходителни към тези, които са по-озверели, по-ожесточени и по-крайни и от хилядата неща, които ни различават да потърсим едно по което сме еднакви и да го свършим“, съветва Петров.

ППДБТой коментира и пораждащата честа дискусия тема за депутатските кюфтета. „Скептичен съм, когато трябва да се обсъждат важни и сериозни неща, а целият ми живот премина да слушам за някакво кюфте“, казва Ицо Хазарта, който признава, че в парламента се решават много важни въпроси.

„Политиката е една много сложна човешка дейност, но подчертавам човешка – не от извънземни. Хора с недостатъци, но при мотивация и знания, могат да я вършат, хора като нас имат своите успехи в тази отровна на моменти среда“, казва той.

Вторият в листата на ППДБ Веселин Недев признава, че първият месец в парламента е бил доста сериозен стрес и шок за него. „След това видях Ицо, попита ме как е, отговорих, че започвам да свиквам. А той ми каза, че това не е добре, защото ако ние свикнем тук, не е добре.

Ицо Хазарта разказа, че в Хасково се е срещнал с изключително дружелюбни хора и го е изпълнило много хубаво чувство. По неговите думи тези срещи са начина да се покаже, че политиците са нормални хора.

„Аз и моите колеги сме нормални хора. Те са полезни за страната, сигурен съм и за Хасково. Хората не ни виждат с кортежи и пренебрежение. Вместо да питат искат да си кажат, хората имат нужда да бъдат чути и разказват всякакви неща“, казва Ицо Хазарта.

„Искаме да покажем в следващия парламент, че има по-добър начин от този, който сме свикнали десетилетия наред да гледаме. Да направи всеки от нас каквото може – с недостатъците си и с позитивите всеки човек при желание би могъл да бъде полезен в тази сфера“, посочи Петров, който подчерта, че от коалицията разчитат на възможно по-голяма подкрепа.

„Защото от това зависи какви ще бъдат следващите действия в парламента. Много е важно хората да излязат да гласуват и ако го направят масово, положението може да се промени драматично и то за сравнително кратко време“, категоричен е Христо Петров.

ППДБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button