Любопитно

Изпълнители от 4 до 90 г. на „Китна Тракия“ в парк „Кенана“ – ВИДЕО

Изпълнители от 4 до 90 г. се представиха в днешната конкурсна програма на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ в хасковския парк „Кенана“.

На сцените се изявяват много таланти от детски групи от Хасково и страната. Най-възрастният участник е 90-годишната Калинка Георгиева от димитровградското село Длъгнево.

Haskovo.info припомня, че тридневният събор започна снощи с концерта на квартет „Светоглас“. Традиционното фолклорно събитие беше официално открито днес по обяд от кмета Станислав Дечев. Той пожела на всички да са винаги усмихнати и ги призова да се хванат на голямото хоро под съпровода на Народния оркестър с диригент Димчо Йорданов и солисти Елена Беделева и Росица Делева.

Китна ТракияНа събора участват 55 фолклорни групи и 95 индивидуални изпълнители от 14 общини в страната. След официалното откриване се представиха гостите от танцов клуб „Балкан“ от Одрин с ръководител Мария Чъкърък и хореограф Мелтем Гюзей. Те изпълниха два български танца и един турски, който е извън конкурсната програма. В Хасково дойде и генералният ни консул в Одрин Борислав Димитров.

Изпълнителите се представят на две сцени, всяка с отделно жури с председатели Даниел Спасов и Милен Иванов, а членове са Александър Милушев, Тодор Кожухаров, Диляна Пецова, Маргарита Цветанова.

Китна ТракияИма алея с базар, вкусотии, етнокътове с люлки. По обяд малко дете се изгуби сред множеството, но по-късно беше намерено от родителите си.

Вечерта от 18 часа ще е концертът на Надя Казакова. Съборът ще завърши в неделя, когато от 16 до 18 часа ще се правят фотосесии на деца с народни носии за конкурса „Аз съм българче!“. Финалът ще постави певицата Росица Пейчева.

„Китна Тракия“ започна с концерт на квартет „Светоглас“ – ВИДЕО

Танцовият клуб „Балкан“ от Одрин гостува на хасковските тракийци


guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button