Любопитно

„Китна Тракия“ ще гостува в Одрин на 24 май

Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ в Хасково ще участва в тържественото честване на Деня на светите братя Кирил и Методий в Одрин. Поканата идва от Генералното консулство на България в съседния турски град.

На сцената ще излязат женският хор, танцовият състав и оркестърът, които ще изпълнят богата програма. На празненството са поканени и представители на деловите среди в Хасково, спонсори, дарители за тракийската кауза и за разширяване на трансграничното сътрудничество в района Хасково – Одрин.

Учениците в българското неделно училище „Иван Вазов“ в Одрин авансово отбелязаха празника на славянските просветители. Те посрещнаха свои връстници от българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Възпитаниците на одринското училище представиха пред истанбулските съученици програмата си, която са подготвили за 24 май и която ще изнесат пред гостите в деня на светлия празник.

Както Haskovo.info писа, Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия-2008“ в Хасково нееднократно са правили дарения от учебна и художествена литература и пособия за двете училища. Миналата седмица деца 4 Г клас в хасковското училище „Св. Климент Охридски“ под ръководството на преподавателката Пенка Христова изработиха и изпратиха до Одрин поздравителни картички по случай 24 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button