Хасково

Върнаха за ново разглеждане делото срещу собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

Хасковският окръжен съд върна делото срещу Анастас Караиванов от село Въгларово за ново разглеждане от друг състав на Районен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че на 24 януари първоинстанционният съд освободи мъжа от наказателна отговорност и го глоби с 2 000 лв. Той беше признат за виновен, че на 14 юни 2022 г. в хасковското село не е положил достатъчно грижи за кучето си Кавказки вълкодав, което се отвърза и нахапа жестоко 10-годишно дете, което беше откарано в критично състояние в болница. В крайна сметка лекарите успяха да спасят момчето.

Анастас беше задържан от прокуратурата за 72 часа, но съдът го освободи срещу гаранция от 6 000 лв. Той изрази съжаление за случилото се и готовност да помага на детето и семейството му с каквото може.

Прокуратурата обаче е протестирала наказанието за мъжа, постановено от районния съд. Според окръжните магистрати районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуалните правила.

Съдебното производство е било разгледано от незаконен съдебен състав, защото е същият, който е участвал в разглеждането на искането за вземане на мярка за неотклонение и е обсъждал въпроси относно деянието и неговото авторство, като е провел и анализ на част от доказателствата, посочват от ХОС.

Отделно районният съд не е обсъдил всички относими въпроси – на детето са били причинени три отделни телесни повреди, а съдът е признал обвиняемия за виновен само по една от тях. Освен това съдът не е посочил кои точно доказателства приема, че подкрепят извода, че са налице всички признаци от състава на престъплението. Въззивната инстанция констатира и че не са изложени мотиви относно формата на вината и индивидуализацията на наказанието, допълват от съда. По тези причини делото се връща за ново разглеждане.

Глобиха с 2 000 лв. собственика на кучето, което нахапа дете във Въгларово

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
SUPORT
SUPORT
25.05.2023 16:40 16:40

Ей като имаш пари и трябва да вземат душата на бедния човек… Пострадалите имат транспортна фирма в Белгия… А на бедния човек ще му вземат душата…

ЕДИН
ЕДИН
25.05.2023 21:58 21:58

Кой кого е нападнал?Това „дете“какъв чеп търси в чужд имот?Майката и бащата така ли са го възпитали?Животно си е право пази си територията и за това е там.А оня пиклю каквото търсил си го намерил…

Анонимен
Анонимен
26.05.2023 17:12 17:12
Отговор до  ЕДИН

Ти малоумен ли си или подставено лице?! Кучето се е отвързало и е нападнало детето на улицата. То едва оцеля. Как изобщо е възможно да напишеш подобна простотия. Засрами се поне малко!

Back to top button