Хасково

Здравната карта на Хасковска област трябва да е готова до края на месеца

Окончателният вариант на Областната здравна карта в Хасково трябва да бъде одобрен до 30 септември, съобщават от областната администрация.

На днешното заседание на комисията по изработването на документа, открито от областния управител Гинка Райчева, са били представени прогнозните бройки на лекарите в болнична, доболнична и извънболнична помощ, лекарите по дентална медицина, специалистите по здравни грижи на регионално ниво, както и с броя легла за болнично лечение за всички общини на територията на областта. Информацията е изнесена от директора на РЗИ д-р Станимира Тананова в присъствието на представители на РЗОК, съсловни медицински организации и общините.

Областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ в съответствие с лечебните заведения. Членовете на областната комисия са коментирали днес утвърдената от здравното министерство Методика за изготвяне на областни здравни карти.

СрещаНа следващо заседание комисията ще даде своите предложения за броя на лекарите и леглата за болнично лечение в лечебните заведения в региона.

На базата на Областните здравни карти ще бъде изготвена Национална здравна карта, която ще определи структурата на здравната мрежа, адаптирана към потребностите на населението, гарантирайки на всеки български гражданин равнопоставен достъп до здравни услуги, допълват от областната администрация.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button