Регион

Започна кампания в помощ на семейство с изгоряла къща в село Крепост

Започва благотворителна кампания за набиране на средства и покъщнина за петчленното семейство, чиято къща изгоря снощи в димитровградското село Крепост.

Haskovo.info припомня, че пожарът избухна около 2 часа. Огънят тръгнал от запушен комин на печка на твърдо гориво. Майката на три деца – момчета на 8 и 15 г. и момиче на 18 г., станала през нощта да пие лекарства и усетила началото на пожара, при който няма пострадали, но домът им е изгорял.

Кметицата Димитрия Русева разказа пред Haskovo.info, че семейството има най-голяма нужда от средства, но и покъщнина. На този етап даренията ще се приемат в кметството на селото.

Засега хората ще нощуват при брата на мъжа, който има къща в селото. Към изгорелия им дом има пристройка, която сега се опитват да пригодят за жилище.

От БЧК вече са предоставили на семейството завивки, като са направени постъпления към социалните за отпускането на еднократна помощ. От Община Димитровград са задвижили процедура за предоставянето на временен фургон и отпускането на финансова помощ, което става с решение на общинския съвет.

Къща, стопанска постройка и оранжерия горяха в Хасковско

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аха
аха
09.01.2024 9:33 9:33

Ще си намерят нов дом, в който да се самонастанят.

Back to top button