Хасково

Георги Георгиев, „Възраждане“: Абсурдно е монтирането на светофар на пътя Хасково – Димитровград

Народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев определи като абсурдно решението на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поставянето на светофар на пътя Хасково – Димитровград при кръстовището с Бирената фабрика и търговските обекти.

По неговите думи и кръгово не би било подходящо, като се изказа в полза на варианта с монтирането на мантинела, която да ограничи левия завой. „В близост има кръгово и детелина, където шофьорите могат да обръщат в желаната посока“, посочи хасковският депутат. По неговите думи ако там се сложи светофар през лятото заради многото туристи от Румъния, които пътуват към Гърция, може да се образуват задръствания до Димитровград.

Haskovo.info припомня, че от Областно пътно управление – Хасково обявиха обществена поръчка за избор на изпълнител за монтирането на светофарна уредба за близо 500 000 лв. На запитване на Haskovo.info от АПИ отговориха, че това е временно решение за обезопасяване на кръстовището до изграждането на кръгово движение. Това породи и недоволство сред хасковлии.

Георгиев се ангажира при необходимост да отправи питане по проблема до министъра на регионалното развитие. Такова вече е направил заради 468-те пътни знаци положени по пътя между селата Узунджово и Александрово, за които са изхарчени 324 000 лв. По случая била разпоредена проверка.

Възраждане
Ясен Колев, Георги Георгиев, Атанас Кръстев

Общинските съветници Ясен Колев, който е и председател на „Възраждане“ в Хасково и заместникът му Атанас Кръстев се оплакаха, че никой не ги е питал при определяне на състава на комисиите в местния парламент. Колев е в тази по бюджет и финанси, а Кръстев – по младежта и спорта. Повечето съветници били в две комисии, а само тези от „Възраждане“ и „Ние идваме“ в по една. Според тях това е опит опозицията да бъде вкарана в ъгъла от страна от управляващото мнозинство на ГЕРБ и ДПС.

Отделно от „Възраждане“ не са съгласни с практиката докладните за сесии да се получават 5 – 6 дни преди заседание. Според тях този срок е недостатъчен те да се подготвят за съответната сесия. В същото време през януари нямало насрочено заседание, вместо сега да се разгледат натрупаните докладни, а за февруари да остане само проектът за общинския бюджет, който да бъде обсъден спокойно.

От партията казаха, че ще коментират евентуалното пренареждане на мандатите в общинския съвет след излизане на решението на Хасковския административен съд. Haskovo.info припомня, че според експертизата, изготвена след повторното преброяване на всички 152 секции в общината, „Възраждане“ би трябвало да получат трети мандат за сметка на един от трите на „България на регионите“. Ако това бъде потвърдено от съда в общинския съвет ще влезе Красимира Христова от „Възраждане“ за сметка на Тянка Дякова от „България на регионите“.

Търсят фирма за монтаж на светофар пред магазините на входа на Хасково

АПИ: Слагаме светофар до Бирената, докато бъде изградено кръгово

Недоволство срещу светофара на пътя Хасково – Димитровград

Пренареждане на мандатите и искане за касиране на изборите след преброяването на всички 152 секции в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button