Хасково

Трима ученици от Хасково участват във финалния кръг на олимпиадата по информатика

Трима ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ участват във финалния кръг на 40-та национална олимпиада по информатика, която се провежда до неделя в Хасково.

Това са шестокласникът Димитър Шапатов, седмокласникът Никола Манолов и десетокласникът Мартин Недев. Те са сред 128-те топ информатици от страната, разделени във възрастови групи.

Мартин стига до този етап на олимпиадата за пети път, Никола за трети, а Димитър за втори път. Първите 12 ученици във възрастовата група 9 – 12 клас ще попаднат в разширения национален отбор по информатика, като ще следва допълнителен подбор. Първите 12 гимназисти при 7 – 8 клас ще съставят младежкия национален отбор.

Тази вечер в зала „Хасково“ беше официалното откриване на олимпиадата. Всички бяха приветствани от началника на РУО Силвия Касабова, която припомни, че градът е домакин на форума за пети път и от заместник-кмета Мария Вълчева, която подкани участниците да намерят време и да разгледат забележителностите на Хасково.

Всички бяха поздравени с химна на Хасково в изпълнение на вокалната група при ПМГ с ръководител Велин Петров.

Последва техническа конференция, водена от председателя на националната комисия Илиян Йорданов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button