Регион

Дарителска акция стартира за учителя Живко Русев в Димитровград

Дарителска кампания „Надежда за г-н Живко Русев“ стартираха негови близки, бивши, настоящи ученици, колеги и съпричастни граждани на Димитровград. Средствата са необходими за операция и последваща терапия, след като му е поставена тежка диагноза за онкологично заболяване.

Пътят е труден и дълъг, но когато не си сам е по-лек, коментират организаторите на дарителската кампания.

Акцията стартира с дарени 5 000 лв., събрани от кутии, поставени в обекти при кампанията „Усмивка за Йони“ и от тази на вокално студио „Южняче“ на стойност 4940 лв. + 60 лв. от дарител.

Йони направи изследванията си в Турция и нужните пари за него са събрани към момента. Набраните благотворително от димитровградчани за лечението му средства е редно да са в помощ на друг наш съгражданин. За радост, доста време нямаше нуждаещ се. За съжаление обаче, сега един човек, с огромно „Ч“, един будител, дал много за децата ни, за нас, за града ни, има нужда от помощ и това е г-н Живко Русев! Кампанията продължава и с решение на комисия тези пари ще бъдат преведени по дарителската му сметка, съобщават организаторите.

Благотворителна акция в помощ на Живко Русев организира и Лигата по Мини футбол на Димитровград. В продължение на два кръга от пролетния полусезон отбори, фенове, любители, ученици, ветерани на футбола и много други се включиха в каузата. Събраната от тях сума е 3 415 лв. От Лигата знаем и сме сигурни, че Живко Русев ще спечели предстоящия негов мач, като му желаем успешна операция и бързо възстановяване, коментират те.

Живко Русев в момента работи, като преподавател по „Български език и литература“, главен учител е в СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград. Завършил е „Българска филология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Преди да започне работа, като учител, години наред е журналист, част от екипа на вестник „Димитровградска правда“. Той е на 62 г., семеен, баща на две вече пораснали деца, като съпругата му Маргарита Никова също е преподавател. Тя е и единствената дъщеря на димитровградския поет Ангел Ников (1932-2016), автор на 22 книги, удостоен през 2012г. с националната литературна награда „Пеньо Пенев“.

Живко Русев е бил и общински съветник в Димитровград, както и част от ръководството на Клуба на дейците на културата в града. Многократно е представял книги на местни автори и е откривал изложби, организирал е тематични открити уроци, публикувал е в регионални и национални издания.

Кутии за дарения са поставени към момента в 4 обекта в Димитровград:

Кв. „Толбухин“, касата на Изипей, до Хасковска спирка
Кв. „Толбухин“, магазин „Гьоков и дъщери“
Магазин „Арда“
Аптека „Здравкова“

В социалната мрежа е създадена публична група „Надежда за г-н Живко Русев“, където организират и онлайн благотворителни търгове.

Дарителска сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BG81UNCR70001525664179
BIC UNCRBGSF
Живко Колев Русев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button