Любопитно

Откриха „Живият свят на река Марица“ за деня на птиците

Фотоизложбата „Живият свят на река Марица“ беше официално открита във фоайето на областната администрация в Хасково за Международния ден на птиците – 1 април.

Автор е Богдан Боев от Димитровград, който живее в Англия. Както Haskovo.info писа, Боев е сред професионалните фотографи на диви животни, които у нас са рядкост. Започнал кариерата си като професионален състезател по баскетбол, постепенно се увлича по снимането и вече 15 години е отдаден на т.нар. wildlife фотография, търсенето на редки животински видове, които да улови с обектива си.

Експозицията включва 22 фотографии, заснети по поречието на Марица край Димитровград. Изложбата може да бъде разгледана до 8 април.

Изложба„Да бъдеш фотограф на дивата природа е изключително трудно, а Богдан Боев е един от най-добрите в тази област“, каза при откриването на изложбата директорът на РИОСВ – Хасково Марияна Вълчева. Тя акцентира върху факта, че в Хасково и района разнообразието от птици е изключително голямо и подчерта, че работят заедно с Българското дружество за защита на птиците, за да запознаят младите хора и децата с богатството на нашата природа и за каузата за нейното опазване.

ИзложбаОбластният управител Гинка Райчева каза, че за нея е удоволствие администрацията да бъде домакин на изложбата и покани хората да я разгледат, за да зарадват очите си.

ИзложбаНа откриването присъстваха още заместник-областният управител Митко Петров, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, председателят на БДЗП – Хасково Стойчо Стойчев, природолюбители, фотографи и ученици.

Откриват изложба за Международния ден на птиците

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button