Хасково

Тирът с хероин за 17 млн. лв. е пътувал за Румъния

Тирът, в който бяха открити рекордните за последните 5 години 402.720 кг. хероин на стойност 16 727 377 лева е трябвало да стигне до румънската столица Букурещ, стана ясно днес в Окръжен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита при рентгенова проверка на ГКПП „Капитан Андреево“ на 17 април. Тя беше скрита в 156 спални матрака в 618 полиетиленови пакета с лентова форма.

Камионът е натоварен в Иран, като незаконният му товар не е засечен при преминаването му през Азербайджан и на турската граница, където цялата стока е била разтоварена и проверена.

Хероин64-годишният турски водач Хюсейн Хайр каза пред съда, че е жертва и в дългогодишната си работа като шофьор не му се е случвало такова нещо. Той сподели, че му е прилошало, когато разбрал какво има в матраците.

Според неговия адвокат той не е знаел какво има в матраците. Пътувал е 20 дни от Иран до България. Те поискаха по-лека мярка от съда.

ХероинОт прокуратурата обаче се обявиха за постоянен арест. Според държавното обвинение е съмнително такова голямо количество хероин да бъде поверено на напълно непознат шофьор. Така организаторите рискували при най-незначително нарушение на водача, наркотикът да бъде разкрит. Отделно имало разлика от 400 кг. повече от декларираното тегло на товара.

Съдът го остави в ареста, а определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Ако бъде признат за виновен турският водач го грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Извадиха рекордните 402 кг. хероин от спални матраци

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.04.2024 21:45 21:45

На това му се казва „муле“.

Анонимен
Анонимен
23.04.2024 8:22 8:22

Би трябвало да се проследи където отива и от къде е товарен и претоварван , за да се намери канала за Трафик
Нали има служби за сигурност и Евро съюз
Явно които Не работят както трябва
Изгаря бушончето винаги
Трафика си продължава

Back to top button