Хасково

Задържани за големи количества марихуана поискаха свобода

Двама задържани за големи количества марихуана поискаха от Хасковския окръжен съд изменение на мерките им за неотклонение в по-леки.

Адвокатът на турския шофьор на камион Айхан Караарслан, задържан за опита за контрабанда на 377.78 кг. марихуана на стойност 6 044 480 лв. през ГКПП „Капитан Андреево“, поиска от съда той да бъде освободен срещу парична гаранция.

Случаят е от 5 март тази година. Служителката на електронната везна е констатирала несъответствие между реалното тегло на камиона и това по документи. Извършена е проверка с рентген, която е установила съмнителни плътности сред превозваните пластмасови палети.

Задържаният с рекордните 378 кг. марихуана отрича да е знаел за дрогата

Според защитника му той не е знаел за превозвания товар, а вече шести месец нямало доказателства срещу него. От прокуратурата обаче посочиха, че мъжът е видял три кашона, различни от превозвания товар, но въпреки това ремаркето му било запечатано.

В крайна сметка съдът не уважи искането за по-лека мярка, защото обоснованото предположение, че обвиняемият е участник в престъплението, не е разколебано. Има опасност от укриване и извършване на престъпление при по-лека мярка. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

СъдМолба за изменение на мярката си в по-лека е подал и 49-годишният Николай Колев. Той беше арестуван на 12 март в землището на село Клокотница за 27.200 кг. марихуана на стойност 544 000 лева.

Другият задържан по случая Стойчо Бонев на 44 г. вече беше освободен от ареста срещу 10 000 лева гаранция, за да се лекува.

10 000 лв. гаранция за задържан за 27 кг. канабис, за да се лекува

Делото обаче беше отложено за 5 август, защото адвокатът на Колев е в чужбина и не можа да присъства на съдебното заседание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button