Без категория

Певчески състави на хасковското читалище „Зора 1982“ с нови награди

Нови златни медали прибавиха към колекцията си певчески състави от хасковското читалище „Зора 1982“.

Женският народен хор „Зора-Зорница“ с диригент Иванка Топузова се завърна с награда от XXII-тото издание на Международния фестивал „Фолклорен извор“ в свищовското село Царевец.

Отличени бяха и трио „Аида“ с вокален педагог Иванка Топузова, а също гласовитите Теодора Евтимова и Адриана Андреева от Школата по народно пеене „Зора-Зорничка“.

ФолклорПредставителите на Хасково заслужиха и наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци в категория певческо изкуство.

Изпълнителите бяха оценявани от авторитетно жури, в което личат имената на проф. Елена Кутева и народната певица Гуна Иванова.

ФолклорМеждународният фолклорен фестивал се провежда всяка година в първата седмица на август. Той се организира от Сдружение „Фолклорен извор“, НЧ „Светлина – Царевец 1927“ и Община Свищов, под патронажа на Министерство на културата. Тази година той привлече над 4 000 изпълнители, представили пъстротата на българското фолклорно изкуство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button