Хасково

26 педагози от страната се обучаваха в Хасково

СрещатаПърва национална среща по проект „Междукултурно и екологично управление на училищата“ се състоя през уикенда в Младежки център Хасково. В нея участваха 26 педагози от страната.

Те се срещнаха с научния координатор на проекта проф. Есо Еламе и ръководителя по онлайн-обучението Ана Лиза Дзеперини. Участниците в срещата се запознаха с критериите за усвояване на знанията и уменията за самообучение чрез специално разработената интернет-платформа. 

УчителитеВ края на обучението педагозите ще трябва да разработят програма за управление на училището в сферата на екологичното и интеркултурно образование. Успешно завършилите ще получат диплом за магистърска степен първо ниво.

Следващият модул на обучението ще бъде през март и отново ще се проведе в Хасково.
Проектът „Междукултурно и екологично управление на училищата“ се осъществява в партньорство с още 6 страни – Португалия, Полша, Турция, Румъния, Малта и Италия. Българският партньор е Младежкият център в Хасково.

Целта на двугодишния проект е да обучи директори, помощник-директори, експерти в образованието и учители в прилагане на програми за екологично и междукултурно образование.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button