Хасково

С шопинг-туризъм Димитровград привлича туристи

СрещатаС туристически пакети, включващи задължително пазаруване на местния промишлен и авто пазар, Димитровград ще привлича туристи. Около тази идея се обединиха днес представителите на общината, браншовите и неправителствените организации в града на младостта.

На среща в общинската администрация бе представена нейната идея да бъде създаден Туристически информационен център и Консултативен съвет по проблемите на туризма, който ще промотира обекти. 

Не съм доволен от тази среща. Раздали сте една програма на всички присъстващи. Какво да обсъждаме като материалите не сме ги видели предварително и не сме запознати с тях“, коментира Христо Тодоров, който е собственик на ресторант в бригадирския град.

Христо Тодор

Христо Тодор

По думите му музеи, галерии и читалища има навсякъде. „За да привлече Димитровград туристи, трябва да се направят уникални предложения“, смята бизнесменът. Той предложи да се разработи гребната база.

Участниците в срещата се обединиха около становището, че трябва да бъдат направени туристически пакети, в които задължително да бъде включен шопинг-туризма, тъй като в бригадирския град се намира най-голямото тържище в Южна България.

От местната администрация представиха каталога „Бизнес и туризъм“, който предстои да бъде издаден. Той ще се състои от две части. Първата ще обхваща туристическите обекти, а втората – фирмите и организациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
glorita
glorita
19.05.2010 16:17 16:17

Kakvo zabelejitelno ima v D-grad???Kakav turizam, kakva priroda?Palni gluposti…pak niakoi ste krade evro pari.

Back to top button