Хасково

„Орфейче“ с трета награда от конкурс за ученическо музикално творчество

ДВГ "Орфейче"

ДВГ „Орфейче“

Детска вокална група „Орфейче“ при Младежки център – Хасково се класира на трето място във възрастова група І – ІV клас на Четвъртия областен конкурс за ученическо музикално творчество „Никола Иванов“. Трета при индивидуалните изпълнители стана Мануела Петева, която е възпитаничка на ръководителката на „Орфейче“ Катя Демирева.

Носителката на специалната награда на конкурса е хасковлийката Камелия Ванчева, която е възпитаничка на СОУ „Васил Левски“ – Димитровград. 

При най-малките първи при инструменталистите стана Ангел Кавалджиев от Хасково.  В категория „народно пеене“ победителката е отново от областния град – Джансу Дауд. Първи при вокалните групи са „Таралежите“ от Димитровград. Те са носители на първа награда и във втора възрастова група, в която се състезават ученици от V до VІІІ клас. Тук хасковските ученици са с две първи места – Петрина Златкова – пиано и Милица Ламбрева – естрадно пеене. Призът за народно пеене остана в Димитровград. Той е за Делчо Делчев.

При най-големите от ІХ до ХІІ клас всички първи места обраха възпитаниците на СОУ „Васил Левски“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button