Водещи новиниХасково

Отслужиха молебен и водосвет в строящата се църква в квартал „Орфей“

Благодарствен молебен с водосвет беше отслужен от отец Никола в строящата се църква „Свети Иван Рилски“ в квартал „Орфей“ в Хасково.

Днес българската православна църква чества успението на светеца, който е покровител на българския народ. Отец Никола и миряните, сред които бяха кметът Станислав Дечев и неговият заместник Динко Тенев, се помолиха за завършването на храма.

Църковният градеж е вече на 17 метра височина, като остават още 6 метра. От църковното настоятелство имат остра нужда от средства. По банковата сметка са налични 46 000 лева, като следваща седмица предстои плащане в размер на 36 000 лева, а след 2 месеца ще трябва да се платят още толкова. След завършването на купола трябва да се направи облицовка с ламарина, която струва 100 000 лева.

Дарители са се ангажирали със закупуването на двата големи кръста – на купола на храма и на камбанарията, както и за 12-те камбани на стойност 75 000 долара. Призивът на отец Никола е всеки, който иска да направи добро, да дари за довършването на храма.

„Нека бъдем добри хора, ако нямаме добротата в сърцата си, нямаме нищо. Който дарява за църква, той дарява за живота“, допълни свещеникът.

Дарителска сметка: Църква „Свети Иван Рилски“
Уникредит Булбанк BG90UNCR70001522636841

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button