Хасково

Пейзажи и колажи с антилопи в галерия „Форум“

Стефан Баев

Стефан Баев до любимата си картина

Изложба живопис се открива тази вечер от 18 часа в хасковската галерия „Форум“. В нея ще бъдат показани 21 картини на старозагореца Стефан Баев и пловдивчанина Недко Итинов. Двамата художници са стари приятели и за пръв път гостуват в града ни със свои произведения, предимно пейзажи. Често срещан елемент в десетте картини на Итинов са колажите с антилопа.

Всички изложени произведения са нови за творците, които споделиха, че се чувстват много удобно в галерията и са впечатлени от обстановката, която според тях е идеална за такъв тип изложба.

Една от любимите картини на Стефан Баев, която хасковлии могат да видят в галерията, е „Лас Палмас“. Поводът да я нарисува е посещение до Канарските острови, които го впечатлили със своята красота и оставили траен спомен в сърцето му.

 Недко Итинов получи цвете от Мария Банева  Картините в изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button