Хасково

Седмокласниците вече подават заявления за гимназиите в Хасково

Десетки седмокласници подадоха заявления още сутринта за участие в първия етап на класирането за гимназиите в Хасково.

Срокът е от 3 до 7 юли. Подаването на заявление се извършва онлайн на същата платформа, на която се проверяват оценките от изпитите за НВО. Седмокласникът може да получи помощ за това от училището което завършва.

Седмокласници

Подаването на заявленията става и на хартия, като за Хасково традиционно мястото е в Обединените ученически общежития. Това става при спазване на противоепидемични мерки. За да няма струпване на хора в залата, документите се попълват и отвън.

Седмокласници

Сред първите, които кандидатстваха тази сутрин бяха Симона Манолова и Емилия Димитрова. Симона е завършила ОУ „Любен Каравелов“ и кандидатства Икономическа информатика във ФСГ „Атанас Буров“. Емилия е завършила ОУ „Христо Смирненски“ и иска да учи Биология с английски език в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Центровете за подаване на документи на хартиен носител в Хасковска област:

ЦПЛР – Обединени ученически общежития – гр. Хасково (до автогарата)
ОУ „П. Славейков”- гр. Димитровград
ОУ „Ив. Вазов” – гр. Свиленград
ОУ „Ив. Вазов” – гр. Харманли
СУ „Д-р П. Берон” – гр. Тополовград
СУ „Хр. Ботев” – гр. Ивайловград
СУ „Св. Кл. Охридски” – гр. Симеоновград
СУ „Ж. Терпешев” – гр. Любимец
СУ „Д. Маджаров” – гр. Маджарово
СУ „Св. Кл. Охридски” – с. Стамболово, общ. Стамболово
СУ „ Проф. д-р Ас. Златаров” – с. Минерални бани, общ. Минерални бани;
СУ „Хр. Ботев” – с. Караманици, община Минерални бани

Работно време на комисиите: от 8:30 до 17 часа в работни и почивни дни.

Списъците с приетите ученици на първо класиране се обявяват до 13 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмущение
възмущение
04.07.2020 7:07 7:07

Що лъжете бе? Никакво он-лайн подаване няма. Онези в общежитията да си клатят краката – пък по училищата да се оправят. Съдействайте на учениците за това, съдействайте за онова….край няма. Нали има електронна система. Ами разпространете указания в няколко стъпки и родителите да се оправят. На никой не е спрян достъпа до образование. Защо все учителите да са виновни – че на родителите не им дреме за срокове, за правила, не ги интересува нищо и всичко за тях е – като ти дойде на г*за – тогава да си търсиш правата!

Предложение
Предложение
04.07.2020 7:50 7:50

Предлагам да вземете това училище да го направите денонощно. То и без това учителите отговарят за всичко. Уроците и знанията са най-назад. По важно е децата да са нахранени, да са обгрижени, да са написани следобед домашните – родителят не трябва да има ангажимент! Да им е създаде приветлива и уютна среда, да са търпеливи и благоразположени към тях учителите! За всяко нещо да им се напомня непрекъснато, а хилядите документи и декларации които трябва да се попълват и съхраняват – ами дайте да облекчим тези родители – учителите ще го правят. За всичко да следят учителите – за първокласниците, за седмокласниците, за дванайстокласниците. Всички срокове, видове документи – ми то и медицинските направо да почнат учителите да ги издават! Що ще разхождаме родителите и децата до личен лекар. Ами социално подпомагане – горките родители – те са толкова ангажирани по кафета. Учителите да попълват всичко каквото трябва – те да подават документи, те да следят всичко…. Ами те май станаха 1000 неща. ЕТО ЗАЩО УЧИТЕЛЯТ ТРЯБВА ДА РАБОТИ ДЕНОНОЩНО. НЕКА ТАМ СИНДИКАТИТЕ СЕ РАЗБЕРАТ – АКО МОЖЕ НЯКАКЪВ НОЩЕН ТРУД ДА СЕ ВКЛЮЧИ ИЛИ ПОНЕ ДОБАВКА ЗА КОЛ-ЦЕНТЪР!
Харесва ви не харесва ви – това е действителността в образованието!

Back to top button