Хасково

Жалба в хасковския съд срещу забрана за протест на магистрала „Марица“

Хасковските протестиращи са получили забрана от община Свиленград за провеждането на протест на автомагистрала „Марица“, съобщава организаторът Тодор Топалов.

Желанието им е било да излязат на мирен протест на магистралата на 15 ноември. На 11 ноември обаче свиленградският кмет е издал заповед за неговата забрана. Аргументът бил, че няма алтернативен път, който да поеме отклонения трафик от магистралата към Турция и обратно ако протестът се проведе между километър 95 и 96. Протестиращите казват, че са водили предварителни разговори с полицията, които има казали, че за посоченото място на протеста имало алтернативен път за отклоняване на трафика.

Според протестиращите в кметската заповед липсват аргументи и мотиви. Те посочват, че искат оставките на правителството и главния прокурор и за тях протеста на „Марица“ е знаков, защото магистралите са символ на корупцията в България. „Ако кметът на община Свиленград, който е и от управляващата партия, забранява протестирането на магистрали, нека посочи друго място, което е символ на корупция, пример „Одринската митница“, се казва в писмото на протестиращите до медиите.

Вчера те са подали жалба срещу кметската заповед в Хасковския административен съд.

Haskovo.info припомня, че на 4 август протестиращи блокираха магистралата за няколко часа в района на пътния възел за село Капитан Андреево.

 

4 коментара

    1. Не остана. Въртите сучите. Март месец ей го де. Такава да ви видя в какви дупки ще се криете. Някой може и в килия да ги скрият, знае ли се.

  1. Мамини златни пърдичковци искат да станат известни, ама накрая само в кенефа дрис дрис!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button