Хасково

Разрешиха отново ваксинацията с Астра Зенека, имунизациите продължават по план

Ваксинацията срещу COVID-19 в България продължава по план. Това съобщи в официалния си профил в социалните мрежи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Малко по-рано днес излезе положителното становище Европейската агенция по лекарствата, че ваксината на Астра Зенека е безопасна и ефективна, което дава основание на Изпълнителната агенция по лекарствата да отмени забраната за използване на Оксфордската ваксина.

В Хасково има налични дози от ваксината, както в РЗИ, така и в част от личните лекари. Ваксинирането може да бъде възобновено. Междувременно продължава поставянето на ваксините на Пфайзер и Модерна, коментираха пред Haskovo.info от РЗИ.

„От утре стартира работата на електронната система за записване и ваксинирането на лицата, които бяха записани през електронния портал. Тези, които бяха записани за 12 април ще бъдат известени още тази вечер, за да могат да се явят за ваксинация. Създадена е организация в съответните РЗИ-та и ваксинационни центрове в страната. Количествата от ваксината ще бъдат предоставени на съответните места. Допуска се, ако има хора, които няма да се явят утре да се ваксинират и допълнителни лица, които са записани за съседни дни около 12 април“, коментираха от здравното министерство.

 

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button