Хасково

По 80 дневно се обучават на машинното гласуване в Хасково

По около 80 души дневно минават през Районната избирателна комисия в Хасково, за да се обучат как да гласуват на машина. До 19 часа днес три машини са изнесени до сградата на общината и членове на РИК обучават желаещите.

Сред първите, които се пробваха да гласуват на машина беше Михаил Глухов. Той каза, че сега ще гласува за пръв път машинно. Мъжът заяви, че се е справил лесно за по-малко от минута. Млади хасковлии пък заснемаха стъпките на машинното гласуване на телефон, за да ги покажат след това на бабите и дядовците си.

РИК

Подобно обучение се проведе във всички общини на областта. Председателят на РИК – Хасково Добромир Якимов коментира, че повечето хора се справят лесно. Неговите притеснения все пак са за възрастните хора, които са по-неопитни с електронните устройства. От комисията посочиха, че всеки избирател има 5 минути за гласуване.

РИК

Както Haskovo.info писа, вчера в спортна зала „Дружба“ на машинното гласуване бяха обучени ръководствата на Секционните избиирателни комисии, а днес членовете на селските и градските секции.

Обучиха ръководствата на СИК-овете. В сряда всеки може да пробва машината пред кметството в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
1488
1488
07.07.2021 16:21 16:21

Елементарно,Уотсън!!!!!

Анонимен
Анонимен
07.07.2021 16:46 16:46

Пак ще се появат проблеми. Все ще има хора, на които ще им е трудно.

Браво
Браво
07.07.2021 17:19 17:19

изборите са след 3 дни – значи няма и 300 души ще „обучат“ . Голяма активност няма що

Back to top button