Хасково

160 лв. е глобата при отказ от преброяването

По закон всеки български гражданин е длъжен да се включи в предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд в страната, като 160 лв. е глобата при отказ от предоставяне на информация, предупреди началникът на отдел „Статистически изследвания“ в Хасково Светла Велева.

Преброяването започва на 7 септември и ще продължи до 3 октомври. Велева и заместник-областният управител Виолета Желева призоваха на пресконференция гражданите да се включат в електронния етап на преброяването от 7 до 17 септември през сайта на Националния статистически институт. Така ще се ограничи контактът между хората в условията на пандемия.

Преброителите в Хасковска област са 665, а контрольорите – 162. 60 са записани в резервен списък. Вече имало 29 отказа, като сред тях са на преброители, които са се заразили с коронавирус. Те ще бъдат заменени от резервните.

Има възможност домакинствата да се разберат със съответния преброител да им остави анкетните карти, те да ги попълнят и да ги предадат след няколко дни. След приключването на електронното преброяване ще се разкрият и временни преброителни пунктове, където хората ще могат да предават анкетните си карти, когато са готови.

За преброителите са осигурени маски, шлемове и дезинфектанти. Попълването на анкетната карта на карантинираните може да става и по телефона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.09.2021 14:20 14:20

алооо,капути!аз да не съм овца да ме броите бе?и какво цели това?информация наготово за крадците къде и какво?айде нема нужда!

Милена
Милена
02.09.2021 15:04 15:04

И как да разберем пребротелите дали са преброители или крадци?
Ако се легитимират с карти как да разберем те дали са истински?
И кражбите ще зачестят си мисля аз!

Анонимен
Анонимен
02.09.2021 20:36 20:36
Отговор до  Милена

Точно така
Миленче

Back to top button