Хасково

Военните предлагат да дадат 100 декара на Община Хасково, почва процедура – ВИДЕО

Близо 100 декара военни имоти с отпаднала необходимост да получи безвъзмездно от Министерството на отбраната очаква община Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев. В администрацията миналата седмица е получено писмо от военното ведомство с намерение имотите да бъдат прехвърлени за стопанисване на общината.

Става въпрос за терена между улиците „Ком“, „Дунав“, „Елешница“ и булевард „Васил Левски“. Там са ставали редица инциденти, като преди няколко години падна ограда, която уби минувач, а едва след това от министерството взеха мерки опасната ограда да бъде премахната.

Военни имоти

На 27 септември в общината е получено писмо от министерството с готовност на общината да бъдат прехвърлени безвъзмездно петте имота. Това е на база искане от 2016 г. Тогава в мотивите общината е посочила, че иска на терените да бъдат изградени спортни обекти, младежки център, автогара и парк.
Станислав Дечев вече е подготвил докладна до Общинския съвет за сесията в петък. Съветниците трябва да потвърдят искането на общината, като мотивите се запазват. Ще следват съгласувателни процедури с министерства и решение на правителството. Очакванията са това да отнеме между 3 и 6 месеца.

За разлика от другия бивш военен имот зад ДНА, в тези ще може да се извършва икономическа дейност, поясни Станислав Дечев на въпрос на Haskovo.info. Така например няма да има проблем да бъде изградена автогара ако това бъде преценено като необходимо. В парка зад ДНА няма да има заведения, тъй като законът по време на прехвърлянето на имотите е забранявал търговската дейност, припомни Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
SDM
SDM
04.10.2021 15:19 15:19

Ако не се лъжа , ул.“Елешница“ отдавна е преименувана на „м-р Георги Русев „

Батко Рафет
Батко Рафет
04.10.2021 18:41 18:41

Кюпюю много убаво сичко ама май само някой ще налапа

Наздраве
Наздраве
04.10.2021 22:32 22:32

На коментиращите само лапане им е в акъла

Анонимен
Анонимен
04.10.2021 23:16 23:16
Отговор до  Наздраве

На българина като цяло лягане му е в акъла, затова и държавата е на тоя хал

Иван
Иван
07.10.2021 5:21 5:21

Цъфнали сме и вързали, че втора автогара да правим… по-глупаво нещо не съм чувал… Хасково има нужда от голяма мултифункционална спортна зала. Небрежно избръснатия толуб да не се прави на ощипана мома

Back to top button