Избори 2021

Лозан Панов в Хасково: Обществото ни има нужда да се обедини

Да бъде истински обединител на нацията поискаха хасковлии от кандидата за президент Лозан Панов, който направи обиколка из центъра на Хасково и разговаря със свои симпатизанти. Той беше посрещнат от кандидатите за народни представители на Демократична България, която подкрепя издигнатата от инициативен комитет кандидатура на Панов и кандидата за вицепрезидент е Мария Касимова – Моасе.

Лозан ПановОбществото е разделено даже и по най-важната тема, свързана с ковид. Апелирам да се грижим един за друг, да спазваме мерките, за да преминем през този тежък период, заяви Панов. Той се обяви твърдо за зелените сертификати и най-вече за спазване на мерките. Ако успеем да стигнем и по-висок процент на ваксинирани, ще успеем да постигнем и резултатите на страните, където този процес вече отшумява, допълни той.

За съжаление изгубихме много време, от вчера за днес въвеждането на мерки води до проблем. Хората не вярват, защото нямаше кампания, която да ги убеди, че съхранението на живота е най-необходимо, категоричен е Лозан Панов. Според него ковид кризата е показала, че когато сме разделени, противопоставянето ни спира и когато разберем, че не може в една лодка всеки да гребе както си е решил, ще преминем през този рубикон.

Лозан ПановКато основен мотив за участието му в президентската надпревара Лозан Панов посочи недоимъкът на институционалност и на доверие, както в съдебната власт, така и във всички институции. Пренасям битката от съдебната власт на друго ниво, което изисква в по-голяма степен този недоимък да бъде отстранен, заяви той.

Според досегашния председател на Върховния касационен съд увеличаване на правомощията на президента не е необходимо, още повече, че България има трайна традиция в парламентаризма. Политическата криза може да доведе след себе си много други проблеми и затова президентът трябва вложи всички сили в това да има редовен кабинет, въпреки егоизма на партиите, посочи Панов.

По темата правосъдие Лозан Панов смята, че постоянно действащ Висш съдебен съвет не е най-добрият вариант. Според него е нужен дебат дали прокуратурата трябва да бъде част от съдебната власт или трябва да стане самостоятелен орган или част от изпълнителната власт. В момента правомощията на главния прокурор вредят на имиджа на България, заяви председателят на ВКС.

Нужно е президентът да има по-активна роля при налагането на вето над решенията, които трябва да подпише, допълни още Лозан Панов. Той даде пример с президента Петър Стоянов, който е остойностявал налагането на вето като е представял мотивите си пред Народното събрание. Именно така ветото трябва да бъде изпълнено със съдържание, каза още Панов и даде примери с промени в закони, които регламентират съвсем други теми, което е узаконяване на механизми, водещи до корупция.

Лозан Панов

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button