Хасково

Забраниха водата на две села заради уран, вторите проби в Хасково са добри

Водата на тополовградските села Княжево и Синапово се забраняве за пиене и готвене заради завишени стойности на „естествен уран“, съобщават от РЗИ – Хасково.

Получен е протокол от лаборатория за изследване на питейна вода, взета от частен дом в село Княжево. Установен е резултат 0,0369 mg/l при определена максимално допустима стойност 0,03 mg/l.

На двете села ще бъде изпратена водоноска, която ще ги обслужва по график, съобщиха за Haskovo.info от ВиК. От 6 ноември водоноската ще е в центъра на Княжево до кметството от 9:30 до 12:30 часа, след което ще е в центъра на Синапово отново до кметството от 13 до 16 часа.

От водното дружество допълниха, че вторите проби на хасковската вода са добри. Взети са проби от РЗИ и ако те са в норма водата на Хасково ще бъде разрешена за пиене и готвене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button