Хасково

Съветници питат кмета за неправилното паркиране, разбити тротоари и повреди в уличното осветление

Серия от въпроси за неправилното паркиране в Хасково зададоха общински съветници на кмета Станислав Дечев в края на сесията на общинския съвет.

Делян Делчев от ГЕРБ освен към градоначалника се обърна към областния управител и полицията заради неправилно паркираните коли до ресторант на булевард „Раковски“. Според Делчев автомобилите там са предпоставка за пътни инциденти. Той призова за засилен контрол от страна на полицията и ако трябва да се изгради паркинг.

Кметът отговори, че за незаконното паркиране там има стотици сигнали и са наложени много актове. Дечев се ангажира да направи всичко възможно да се засилят проверките и посочи, че от задната страна на ресторанта има паркинг, който може да се използва.

Съветникът от групата „За Хасково“ Георги Пеев съобщи, че на улица „Одрин“ до кръстовището с булевард „Съединение“ е открит нов хотел с 12 паркоместа. По негова информация само 4 от местата за паркиране били платени. Кметът каза, че следобед ще изпрати проверка и ако има неплатени места, те ще бъдат отстранени.

Гергана Петрова от ГЕРБ, която е директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ заяви, че се притеснява да не възникне инцидент заради нерегламентираното паркиране около сградата на гимназията. Многократно от полицията налагали актове на по-големите ученици с коли и на учителите. Тя поиска да бъде направена нужната организация.

Дечев посочи, че организацията в двора на ПМГ е работа на директора. Градоначалникът се ангажира да се направи всичко възможно в ранна пролет да се обособи допълнителен паркинг до гимназията.

Виктор Годжов от „БСП за България“ попита кога ще бъде възстановен тротоарът на улиците „Иглика“ и „Лестър“ до училище „Д-р Петър Берон“, където има деца с увреждания и затруднения в придвижването. Той алармира за проблеми с уличното осветление и попита да не би общината да пести от ток като го изключва.

Кметът каза, че има много молби за ремонт на тротоари и „Екопрогрес“ действа по план. Имало материали, но не достигали хората за всички необходими ремонти.

По въпроса за уличното осветление кметът посочи, че има много аварии, които се отстраняват своевременно и нямало ограничения за пестене на ток. Най-вероятно на следващата сесия обаче въпросът ще бъде поставен, защото сметките за ток на общината растат, като октомврийската била с 4 пъти по-висока от тази година по-рано. Според кмета най-вероятно ще трябва да се вземат мерки за ограничаване на тока в общински сгради, което според него нямало да бъде достатъчно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Топача
Топача
26.11.2021 14:11 14:11

Общинската сграда където е горското нон стоп климатиците работят от когато са сложени…събота и неделя, празнични дни там просто не знаят какво е да се пести енергия, нашите пари просто изтичат от безхаберието на сложителите!

Анонимен
Анонимен
26.11.2021 14:55 14:55

хората за дюнери и бързото хранене бързат нямат време да търсят парко място по блоковете :D :D :D :D :D

Анонимен
Анонимен
26.11.2021 14:58 14:58
Отговор до  Анонимен

да не се свършат дюнерите и храната, че тогава лошо става

гражданин на Хасково
гражданин на Хасково
26.11.2021 15:00 15:00

тоя гербаджийски тъп кмет коги ша са маха , не го щем ,много е глупав

вънка
вънка
26.11.2021 15:02 15:02

тоя тъп гербаджийски кмет коги ша са маха . много е глупав завалията

Запознат
Запознат
27.11.2021 7:50 7:50

Дебелия Делян не се наяде. Сега откакто направи заведение за бързо хранене до Млада гвардия започна да му пречи Здравко Узунов от Раковска.

Помака
Помака
27.11.2021 9:51 9:51
Отговор до  Запознат

Деляне,ти срещу Здравко да бягаш – няма да можеш да го стигнеш ! Стига си завиждал !

анелия ИВАНОВА
анелия ИВАНОВА
30.11.2021 16:38 16:38

недейте гледа само центъра Елате да видите кв каменни тротоарите са разбити от коли Имат си гаражи а колите не ги слагат в гаража а ползват тротоарите

АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
02.12.2021 16:30 16:30

АБЕ В ТОЗИ КВ КАМЕННИ ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕ ПОМАЦИ ЗАТОВА НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ

ананимен
ананимен
03.12.2021 13:23 13:23

ТЕ ГИ НЯМАТ ЗА ХОРА НИТО ТУРЦИ НИТО БЪЛГАРИ СМЕС

КАЛИНА ТАБАКОВА
КАЛИНА ТАБАКОВА
05.12.2021 15:14 15:14

ТАКА Е ВЕРНО Е НИТО ТУРЦИТЕ ГИ ИСКАТ НИТО БЪЛГАРИТЕ ГИ ХАРЕСВАТ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА АМА СА С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ И НАХАЛНИ ДО БЕЗОБРАЗИЕ

Back to top button