Любопитно

Диригентът на министрите: Да бъдат близо до българската душевност

Въпреки че са американски възпитаници, двамата бъдещи хасковски министри трябва да бъдат близо и до българската душевност. Думите са на диригента на министрите, както вече наричат хасковлийката Стефка Младенова. Тя е дългогодишен диригент на хор „Лира“ на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, откъдето е тръгнал пътят на бъдещите министри на финансите Асен Василев и на културата Атанас Атанасов.

През хор „Лира“ през годините са преминали над 600 ученици, а Стефка Младенова е била начело 22 години. Спомня си всеки хорист, а с голяма част от тях продължава да поддържа връзка. Освен Василев и Атанасов, през хора е минал и Делян Добрев, както и много депутати и бизнесмени.хор ЛираВинаги съм смятала, че някои от тези деца ще бъдат начело на страната ни. С Асен например сме обсъждали политика още тогава, а с Наско сме говорили за култура, спомня си днес диригентката. Вероятно в обучението си в чужбина и двамата са научили доста интересни неща и трябва да търсят решения в своите сфери, както в международен, така и в български план, казва тя.

Хор „Лира“ е било не само място за пеене, а и своеобразна социална група по онова време, когато сегашните социални мрежи все още не са съществували. Почти на всяко междучасие в кабинета на хора са се събирали част от участниците в него, не за занятие, а за да се видят и да си поговорят, разказва Стефка Младенова. Често са ходели заедно и по лагери.

Днес диригентката пожелава успех на своите възпитаници във властта и е сигурна, че Асен Василев ще върви в посоката, която е декларирал – да се спрат всички течове в страната, а на Атанас Атанасов пожелава да успее да се справи с многото пластове в културата, които му предстои да управлява.

Втори хасковлия в бъдещото правителство, Атанасов поема културата – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Честит празник на психиатрите
Честит празник на психиатрите
12.12.2021 18:28 18:28

Толкова е трогателно. Рева вече два часа.

x_X
x_X
12.12.2021 18:55 18:55

Стефка Младенова е жива легенда. Който не я познава, само губи от това.

Васко
Васко
13.12.2021 0:01 0:01

Това малко като библиотекарския университет за кадри на определена партия.

Back to top button