Любопитно

Хоровата школа на Свиленград откри националния фестивал в Хасково

Хорова школа Свиленград с диригент Кирил Търпов откри единственият в България и Европа Национален фестивал на коледната и новогодишната песен в Младежкия център в Хасково.

Това е шестото издание на фестивала с директор Елена Цветкова. В началото всички бяха приветствани от началника на отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общината Йорданка Иванова. Получи се поздравителен адрес от Белгия, изпратен от Жан-Пиер ван Авермат – генерален секретар на Европейската федерация на хоровете към ЕС.

Фестивал
Йорданка Иванова

В първия фестивален концерт участват още Детски хор „Орфей“ – Хасково с диригент Елена Цветкова и Вокална формация „Морски песъчинки“ – Бургас с диригент Милена Добрева. От 15 часа в зала 202 на центъра ще се проведе среща-дискусия на хорови диригенти на тема „Детският хор по време на пандемия – проблеми, идеи, решения“.

Фестивал

От 18:30 часа е вторият фестивален концерт с участието на Младежка формация на Хор на пловдивските момчета и младежи с диригент Борислава Благоева, Вокална формация „Морски песъчинки“ – Бургас с диригент Милена Добрева и Мъжки хор „Стефка Благоева“ – Пловдив с диригент Милка Толедова.

Третият фестивален концерт „С песни край елхата“ е на 19 декември от 11:30 часа на площад „Свобода“ с участието на Подготвителна формация на Детски хор „Орфей“ – Хасково, Концертна формация на Детски хор „Орфей“ и Вокална формация „Морски песъчинки“.

Haskovo.info припомня, че покрай фестивала има две съпътстващи събития. Вчера пред Младежкия център беше издигната 8-метрова сурвачка, а по-късно беше открита изложбата „Рисувам коледна песен“.

Издигнаха 8-метрова сурвачка пред Младежкия център в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button