Хасково

Проверяват всички бензиностанции, в Хасково цените са под 3 лв.

Проверки на бензиностанциите в цялата страна възложи на Комисията за защита на потребителите вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, съобщават от ведомството.

Причината е изкуствено създадената паника и недопускане на спекулативно повишаване цените на горивата. Дирекция Регулиране на икономическата дейност към Министерството на икономиката и индустрията започна проверки на лица и фирми, осъществяващи търговия на едро на нефт и продукти с нефтен произход, които са в Регистъра на икономическото министерство за евентуални закононарушения на регистрационния режим.

Проверки

Проверка на Haskovo.info показа, че днес масовите дизел и бензин в Хасково се продават на цени под 3 лв. за литър. Бензина е от 2.58 лв. до 2.75 лв., а дизелът е между 2.66 лв. и 2.79 лв. Газта се продава на цени между 1.40 и 1.50 лв.

Проверки

Проверките от страната на държавата идват след като вечерта преди Трети март се създаде психоза, че горивата започват да поскъпват и се изчерпват, а по бензиностанциите се образуваха опашки. От бранша коментираха, че за една вечер са продали гориво колкото за цяла седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.03.2022 17:14 17:14

на бензиностанцията, която беше причина за психозата цената днес е с 26 ст. по-ниска от преди два дни. Честито!

x_X
x_X
04.03.2022 17:32 17:32

Това беше тест за податливост (овчеглавие) на БГ населението. Поддадоха се много хора.

Организатореите на теста ГЕРБ, както и ДПС, БСП и особено ярко напоследък възраждане много си падат по балъчЕта.

Анонимен
Анонимен
05.03.2022 9:14 9:14

спете спокойно деца!тунджата е малко под 3лв!Евтинджос, а?

Back to top button