Хасково

Прах от Сахара се посипва по колите в Хасковско

Прах от пустинята Сахара се посипва от няколко дни по колите в Хасковска област. Читатели на Haskovo.info коментираха, че последните дни небето е изглеждало жълтеникаво. Според метеоролозите това е нормално, а също така и облачността да изглежда доста по-плътна.

Прахът се пренася от северозапад, преминавайки през Западна Европа, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В Алпите в Швейцария например снегът е оцветен от сахарския прах. Причината за тези явления е, че в северната част на Африка се е образувала прашна буря. Сахарският прах е в цялата страна, но повече е в западната половина на България.

Прах

Метеоролозите успокояват, че преносът на прах от Сахара не е необичайно явление, случвало се е и преди, и хората не трябва да се притесняват. Най-често преносът на прах от Сахара става през пролетта – през март, април и май, защото се повишава динамиката на процесите през пролетното време, допълват от НИМХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Станчо
Станчо
17.03.2022 22:42 22:42

Май по вашите глави се сипе жълт прах.Прпдажници жалки

Анонимен
Анонимен
17.03.2022 23:07 23:07
Отговор до  Станчо

Ти нещо не си в час

Нели
Нели
17.03.2022 23:20 23:20
Отговор до  Анонимен

За някой лев общински….

Човек
Човек
18.03.2022 12:52 12:52

Тази прах се сипе от Неохим и Тец, затова е в Хасково и Димитровград..

Back to top button