Регион

15-годишен от лагера в Харманли е сред задържаните за катастрофата със загиналите полицаи

15-годишен сирийски гражданин от бежанския център в Харманли е сред задържаните за катастрофата, при която тази сутрин загинаха двама полицаи в Бургас. Засега са задържани трима сирийци и двама българи.

Установено е, че младежът е напуснал бежанския център на 22 август. Преди това е излизал 2 – 3 пъти и не се е прибирал по няколко дни. Полицията е била уведомена, за да го издирва, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева след проверка в центъра в Харманли. Не е ясно дали той е управлявал автобуса.

Катастрофа„Момчето е подало молба в началото на юни за събиране на семейство, родителите му са в Турция, а на 23 юни е получил разрешение за събиране. След създалите се обстоятелства тази процедура ще бъде прекратена“, допълни Тошева. Тя уточни, че всяка вечер след 22 часа, след като се затвори центърът, се проверява дали всички хора са в стаите си или на територията на центъра. В него са настанени 700 бежанци.

От ДАБ казаха, че всяка сутрин се прави оглед на местата за настаняване. Двама отсъствали в момента, но не били изтекли 48 часа.

Областният управител Минко Ангелов каза, че е обсъждано в центъра да има жандармерия, която да контролира сигурността. Бежанският натиск през последните два месеца се е увеличил с 24%.

ПроверкиHaskovo.info припомня, че проверките по бежанските центрове бяха разпоредени от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев часове след катастрофата, при която след гонка автобус с 47 мигранти се вряза в патрулен автомобил, а двамата полицаи загинаха. Министърът заяви, че автобусът е бил на хасковска фирма, закупен от Кърджали и бракуван. Същинската му продажба е станала в Харманли. Днес харманлийската автокъща е била проверена от НАП, като все още се очакват резултатите от инспекцията.

МВР: Убилият двама полицаи автобус е бракуван от хасковска фирма

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аааааа
Аааааа
25.08.2022 18:49 18:49

Защо не е арестувана и шефката на центъра, нима тя не ги е знаела тези неща? Всички виновни длъжностни лица, утайки от едно старо управление трябва да понесат отговорност.

Далавера.бг
Далавера.бг
25.08.2022 19:33 19:33
Отговор до  Аааааа

А всъщност коя е шефката? В това скапано село докога сестри и баджанаци ще са в „играта“?

Аааааа
Аааааа
25.08.2022 20:59 20:59
Отговор до  Далавера.бг

Галя Христова със сестра Цонка Малева, а баджанаците са много

Черната вдовица
Черната вдовица
25.08.2022 23:32 23:32
Отговор до  Аааааа

Коя е цонка? Не че в харманли не знаят, ама и останалите да научим?

Димитровград
Димитровград
25.08.2022 20:15 20:15

Областният управител да уволни корумпираната служители на Центъра .

Back to top button