Хасково

МВР: Пожарите в Хасково са умишлени, задържани са клошари – ВИДЕО

Двама клошари на 33 и 45 г., които живеят заедно, са задържани за снощните пожари в Хасково, съобщи директорът на ОДМВР Атанас Ненков.

Те са арестувани снощи с помощта на общинското видеонаблюдение. Сигналът за първия пожар на тютюневите складове до спортна зала „Спартак“ беше подаден в 19:30 часа. След това през около час пламнаха необитаеми къщи в квартал „Куба“ и улица „Добруджа“.

Пожари
Атанас Ненков

От полицията веднага са се усъмнили, че става въпрос за палежи. Ненков каза, че за пръв път имат подобен случай. Задействани са всички налични полицейски сили и около 23:30 часа на стотина метра от горящата къща на улица „Добруджа“ е задържан 33-годишният, който е с множество криминални регистрации основно за хулиганство и е лежал в затвора.

При беседите той е направил самопризнания, като разследването продължава. От полицията засега изключват версията, че зад палежите стоят бизнес интереси. По-скоро ставало въпрос за вандалски актове.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинения на двамата, да ги задържи за 72 часа, а след това да поиска от съда постоянен арест.

Трета необитаема постройка пламна в Хасково, гори и край „Република“

Голям пожар в тютюнев склад в Хасково, след това пламна и къща – ВИДЕО

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
17.09.2022 11:54 11:54

Има си хас да не са клошари! Клошарите в цялата страна се оказаха най-големите пиромани, ти да видиш!

Анчо
Анчо
17.09.2022 12:04 12:04

Естествено,че клошари! И как така изведнъж няколко пожара?! Не е зле да поставите под наблюдение бившия „Дом на красотата“ и запустялата къща зад него!Също така наглеждайте и „Марса“. Напълно възможно е тези палежи да са „репетиция“за споменатите сгради.
И проверете дали изгорелите постройки нямат някаква застраховка! Тогава биха се изяснили много неща!

Анонимен
Анонимен
17.09.2022 21:06 21:06
Отговор до  Анчо

Никой застраховател не застрахова необитаеми и стари сгради айде стига с филмите в които се вкарвате пак.

Back to top button