Хасково

„Продължаваме промяната“: Ще бъдем конструктивна опозиция

Ще бъдем конструктивна опозиция и ще използваме всички механизми на парламентаризма, за да осуетяваме схемите и течовете на пари в държавата. Това заявиха от „Продължаваме промяната“ в Хасково в деня след изборите.

От името на хасковските кандидати за народни представители Атанас Атанасов благодари на избирателите. Той определи запазването на двата мандата в Хасково като добър резултат. Като причина за по-малкото гласове в сравнение с предишните избори Атанасов посочи предизвикателствата в сегашната ситуация и ниската избирателна активност.

„Продължаваме промяната“ има 15 407 гласа на изборите на 2 октомври, а през ноември 2021 те са били 21 445. И на двата вота обаче мандатите са по два. Сега в парламента влизат Асен Василев и Веселин Недев. Ако Василев избере мандат от София, където също беше кандидат, от Хасково в Народното събрание ще влезе Атанас Атанасов.

Продължаваме промянатаАбсолютно категорично заявихме, че коалиция с ГЕРБ и ДПС не можем да направим и няма да направим, казаха още от местната структура на „Продължаваме промяната“ и посочиха, че ще бъдат конструктивна опозиция. Партията щяла да подкрепя всички смислени законопроекти и инициативи на бъдещото правителство и пожелава успех на ГЕРБ в съставянето му, защото страната има нужда от стабилност.

Веселин Недев, който ще бъде депутат за първи път, определи избирането си като чест. Той посочи, че сред най-важните гласове са тези от малките населени места. Той обясни, че там избирателите са зависими от местната власт и определени фактори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button