Регион

Продължават проверките за нелегални екскурзии на Капитан Андреево

Четири институции са на „лов“ за нелегални екскурзии на турската граница.

Проверките на автобусите не са инцидентни. Подобна акция вече имаше на ГКПП „Капитан Андреево“, когато бяха констатирани нарушения.

„Проверяваме всички автобуси, превозващи туристи, като следим дали извършват регламентирано туроператорска, туристическа агентска дейност“, поясни Мария Забилева от Министерството на туризма.

Проверени са 15 автобуса, повечето пътували за Фестивала на лалето в Истанбул. „Имаше едно открито нарушение от ДАИ, за което беше съставен акт. Нямаше документ, който да удостоверява, че на превозвача е платено“, добави Забилева.

Обобщението на инспекциите, започнали преди около месец, показва, че повечето туроператори извършват регламентирана дейност. Трябва да се внимава дали фирмата, с която се пътува има сключена задължителна застраховка отговорност на туроператора и дали екскурзоводите са лицензирани.

Проверките ще продължат. Те нямат нищо общо с изборите. Няма ръст на трафика през последните дни, така беше и на последните избори.

Нарушения и глоби при проверката на 17 автобуса на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button