Любопитно

Мария Габриел откри изложбата от конкурса „Творчество без граници“ в Хасково

Еврокомисарят Мария Габриел за пореден път гостува в Хасково на своите приятели от компютърна школа „Вале“ с преподавател Людмила Стайкова.

Тази вечер във фоайето на читалище „Заря“ беше открита изложба на школата, след което бяха наградени участниците в международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. Конкурсът се провежда с подкрепата на българския еврокомисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Изложбата ще остане до 30 април.

„За поредна година на този ден винаги съм с децата, които награждаваме в конкурса „Творчество без граници“. Тази година е по-специална заради 25-годишнината на школа „Вале“, 14-то издание на конкурса и 165 г. читалище „Заря“. С таланта и въображението си децата ни карат да вярваме в доброто, да виждаме светлината. За мен те изразяват таланта на България в неговата най-красива форма и цяла Европа можем да се гордее с тях“, каза Мария Габриел.

ИзложбаПо нейните думи цифровите умения не бива да бъдат самоцел – те не трябва да заместят човешкия контакт, приятелствата и детската емоция. „Радвам се, че с „Вале“ показваме, че новите технологии, управлявани от човека могат да носят послания за добро, ценности, история, традиции и идентичност. Ако Европа иска да се справи с това предизвикателство на цифровите технологии – да носят полза, а не толкова рискове, имаме нужда всички деца в Европа да бъдат като децата на Хасково“, допълни еврокомисарят.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button