Спорт

Васил Ривов ще участва на Европейското студентско първенство по карате

Европейско студентско първенство по олимпийско карате, което е част от програмата на Европейския Университетски шампионат по бойни спортове – карате, джудо, таекуондо и кикбокс ще се проведе от 19 до 24 юли в Загреб, Хърватия.

На първенството по олимпийско карате, България и федерацията (БНФК) ще бъде представена от двама от нашите най-изявени през последните години национални състезатели при мъжете и жените. Ивана Каменова – двукратна вицесветовна шампионка при девойките и четирикратна държавна шампионка при жените и хасковлията Васил Ривов – 7-ми на последното световно първенство при мъжете и шест кратен държавен шампион при мъжете.

Европейското студентско първенство е мероприятие от календара на Европейската карате федерация и второто по ранкинг състезание за мъже и жени на ЕКФ. Традиционно в това първенство участват голяма част от националните състезатели на съответните държави, които са студенти и това прави този шампионат много силен и престижен.

КаратеОт България ще участват Ивана Каменова (студент в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София) дисциплината кумите жени до 55 кг и Васил Ривов (студент в Технически университет – София) в дисциплината кумите мъже до 67 кг.

За това престижно първенство от календара на ЕКФ се проведе 12-седмична подготовка по програма, която включваше техническа подготовка, физическа подготовка, визуална подготовка, психическа подготовка, контролни срещи, контролни състезания и съответното възстановяване.

Водач на делегацията и треньор на състезателите на първенството ще бъде д-р инж. Георги Ривов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button