Хасково

Решено: до 500 лв. глоба за нежелани брошури в пощенските кутии в Хасково

Хасковският общински съвет прие предложението за изменение на Наредбата за рекламната дейност по отношение на неадресираните печатни рекламно-информационни материали, които се разпространяват в пощенските кутии на домакинствата.

Вносителят Иван Минев е предвидил механизъм, който би спомогнал за ограничаването на нежеланите рекламни материали чрез стикер „СТОП реклама!“, залепен на пощенската кутия. С това се цели не изцяло забрана за разпространение на печатна реклама, а единствено средство за домакинствата, които не проявяват интерес към брошури и листовки да имат възможност да ограничат отпадъка, който се създава с препълването на пощенските им кутии. Всеки пощальон или куриер следва да се съобразява с това ясно изразено желание.

РекламиПо време на дебата Минев посочи, че установяването на административно нарушение си има ред, винаги можело да се злоупотреби и да има грешки, но по неговите думи трябва да се започне отнякъде и да се проследи какво ще се случи.

Глобата за еднолични търговци и юридически лица ще е 50 лв. за първо нарушение и 500 лв. при повторно нарушение.

Предлагат до 500 лв. глоба за нежелани брошури в пощенските кутии в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Михайлова
Михайлова
11.08.2023 13:56 13:56

Какво правим с обявите за бързи кредити , почистване на мазета и тавани, които се намират по стълбове и водостоци? Там трябва сериозни глоби и да се преустанови тази практика.

питане
питане
11.08.2023 16:42 16:42

А различните секти, които обикалят и не само оставят брощури по пощенските кутии, а направо звънят на вратите на хората да ги приобщават към сектите? С тях какво правим? Тези натрапници ще бъдат ли глобявани! Кога и как?

възмутен
възмутен
11.08.2023 16:49 16:49

Оставете брошурите, който не го интересува да не ги чете. По страшни са самите членове на сектите – от „Свидетелите на Йехова“ има в почти всеки блок или кооперация – събират се на купони и оргии. Пред вратата на такава щаб квартира обикновено е пълно с обувки. По цели нощи дивеят, тропат, хилят се като изтървани – надрусани ли са, пияни ли са! Не спат – от зори до здрач шумотевица и изстъпления! Няма нищо религиозно в тези секти – просто един параван за нелегална проституция и детска порнография! И тези екземпляри са толерирани и от МВР и от власта! Защо ли?

Бжби
Бжби
11.08.2023 16:54 16:54

Ох на батко яката …урвичка Ева. Още от пет часа сутрин става да се подмива за клиентите! Ева е най-великата батко. Работи в як ритъм!

за информация
за информация
11.08.2023 17:28 17:28

Тези от Свидетелите на йехова са ужасни – не спазват никакви правила, само цитират какви права били имали. Като влязат на квартира на едно място и почват да мърсуват и да си канят на събирания всички от сектата – къде с приспиване, къде със секс, къде с други работи. Като катун са – много хора на куп и лъжат по колко хора живеят на едно място! Отвратително шумни са, нечистоплътни, повечето имат и психически отклонения. По зле са даже от катуните – няма никакъв ред, вият, уят, тропат по 24 часа в денонощие! Като вампири са – нито спат, нито почиват! КУПОНЧЕ нонстоп! Болни екземпляри!

ха хи
ха хи
12.08.2023 18:14 18:14

Тва да не е тая Ева дето прилича на скумрия в лицето

лошо
лошо
15.08.2023 20:08 20:08

Ама Ево, грозотийо сектантска. По леко с клиентите ма! Ще събориш квартирата ма лудо …во! Оня твоя женчо пак ли та изтърва или и за него заработваш!

мале
мале
16.08.2023 22:11 22:11

Бах ти тая Ева, тва е неуморна чукачка тая. Не се спира – тва тия свидетели били развалено семе! Неуморен ритъм … Бах ти болното, бах ти пренавитото!

Back to top button